Tradiție românească | România, te iubesc! 2016
Romanii cheltuie intr-un an 10 miliarde de euro pe alimente, majoritatea din import sau procesate in Romania din materie prima importata. In hatisul de etichete imbietoare devine imposibil de deslusit ce este sanatos si hranitor. Exista doar trei produse romanesti recunoscute si certificate de Comisia Europeana pentru calitatea lor: Magiunul de Topoloveni, Salamul de Sibiu si Telemeaua de Ibanesti, pentru ca se produc dupa retete locale vechi si sanatoase.“Ne dorim cu totii sa mancam sanatos si la pret decent, dar e din ce in ce mai greu. Cand ne-am dat seama ca piata alimentelor e invadata de importuri ieftine si fara calitate, am cautat mancare romaneasca. Mai abili decat noi, procesatorii si ambalatorii de mancare ne-au servit acelasi lucru, dar au pus tricolorul pe eticheta. Am invatat ce sunt E-urile si am inceput sa ne ferim de cele toxice. Azi, mai toate etichetele contin textul magic “fara E-uri”. Amagiti de marketingul agresiv al industriei, am cautat mancarea sanatoasa in targurile traditi