STATE DE ROMANIA

STATE DE ROMANIA

EPISODUL 101

Difuzare:
Atunci cand primarul Marcel Florentin Popeanga din Cloncatele ameninta sa-i demoleze casa, State se hotaraste ca “nu-i dreptate-n tara asta” si decide sa treaca la
Atunci cand primarul Marcel Florentin Popeanga din Cloncatele ameninta sa-i demoleze casa, State se hotaraste ca “nu-i dreptate-n tara asta” si decide sa treaca la actiune: se va face primar. Dar mai intai trebuie sa rezolve situatia afacerilor din Paris, unde lupta pentru teritoriu esta mai acerba ca niciodata. Flacara este bantuita de o mare dorinta: vrea sa se marite legal cu barbatul vietii ei: State Potcovaru. Sa vedem daca State o sa spuna cuvantul care o va face fericita.
Stiven pare interesat sa puna mana pe Francoise, nou venita in familia Potcovaru, iar Minodora stie ca trebuie sa puna piciorul in prag. Va surprinde pe toata lumea cu transformarea ei si cu decizia pe care o va lua.

Pe de alta parte, Marcel Florentin Popeanga e convins ca lucrurile nu pot sa mearga mai bine: detine fotoliul de primar in Cloncatele de ani de zile, afacerile ii merg din plin, in plus tocmai s-a mutat cu familia in casa Teodorescu, o veche casa boiereasca, pe care a cumparat-o de la raposatul proprietar. Paula Teodorescu, fiica proprietarului si mostenitoarea acestuia, nu este un obstacol atat de usor de inlaturat, mai ales ca femeia e hotarata sa mearga in justitie pentru a obtine dreptate. Cei doi ajung la un compromis: vor imparti casa pana la rezolvarea situatiei, insa fiecare spera ca celalalt sa cedeze primul si sa plece din casa.

Andreea Popeanga, fiica cea mare a primarului, vine in noua casa a familiei si nu este deloc o musafira comoda: mama ei a abandonat-o pentru a se muta in America, iar tatal ei s-a recasatorit la scurt timp din interes cu o alta femeie. Si ca si cum nu ar fi de ajuns Alin, fratele vitreg, s-a bucurat de toata atentia si dragostea noii familii, in timp ce ea a fost crescuta de bunici. Tanara a intrat la facultate de regie film si vrea sa stea aproape de facultate, cu riscul de a-i face viata tatalui ei un calvar.

Cori Teodorescu, fiul Paulei, un baiat de clasa a XII-a, tupeist si golanas, se indragosteste de Andreea din primul moment si nu realizeaza ca sunt total nepotriviti. Carolina, iubita oficiala a lui Cori, nu are de gand sa se lase in fata unei noi venite si ii declara razboi.

Si pentru Maricica, fosta angajata din casa Dumbrava, lucrurile s-au schimbat: a mostenit o suma frumusica dupa moartea lui Dinu Rotaru, iar acum este o persoana diferita cu un nou tel in viata: sa ajute fetele sarmane sa se marite bine. Iar prima pe lista este Lenuta, verisoara venita din Moldova.

La Paris, State este racolat de o echipa a DGST-ului (Direction de la Surveillance du Territoire) pentru se infiltra intr-o retea terorista araba. Aflat insa mereu pe urmele lui, Jean Potier, dusmanul lui State, stie ca acesta e momentul perfect pentru a scapa de el o data pentru totdeauna.

Ce alte suprize ii mai asteapta pe State si Flacara Potcovaru in noile lor aventuri?